[ceph-users] lttng duplicate registration problem when using librados2 and libradosstriper

Jason Dillaman dillaman at redhat.com
Mon Sep 21 10:14:07 PDT 2015


This is usually indicative of the same tracepoint event being included by both a static and dynamic library.  See the following thread regarding this issue within Ceph when LTTng-ust was first integrated [1].  Since I don't have any insight into your application, are you somehow linking against Ceph static libraries?

[1] http://comments.gmane.org/gmane.comp.file-systems.ceph.devel/20353

----- Original Message -----
> From: "Nick Fisk" <nick at fisk.me.uk>
> To: "Paul Mansfield" <paul.mansfield at alcatel-lucent.com>, ceph-users at lists.ceph.com
> Sent: Saturday, September 19, 2015 3:10:02 AM
> Subject: Re: [ceph-users] lttng duplicate registration problem when using librados2 and libradosstriper
> 
> Hi Paul,
> 
> I hit the same problem here (see last post):
> 
> https://groups.google.com/forum/#!topic/bareos-users/mEzJ7IbDxvA
> 
> If I ever get to the bottom of it, I will let you know. Sorry I can't be of
> any more help.
> 
> Nick
> 
> > -----Original Message-----
> > From: ceph-users [mailto:ceph-users-bounces at lists.ceph.com] On Behalf Of
> > Paul Mansfield
> > Sent: 18 September 2015 17:16
> > To: ceph-users at lists.ceph.com
> > Subject: [ceph-users] lttng duplicate registration problem when using
> > librados2 and libradosstriper
> > 
> > Hello,
> > thanks for your attention.
> > 
> > I have started using rados striper library, calling the functions from a C
> > program.
> > 
> > As soon as I add libradosstriper to the linking process, I get this error
> when
> > the program runs, even though I am not calling any functions from the
> rados
> > striper library (I commented them out).
> > 
> > LTTng-UST: Error (-17) while registering tracepoint probe. Duplicate
> > registration of tracepoint probes having the same name is not allowed.
> > /bin/sh: line 1: 61001 Aborted                 (core dumped) ./$test
> > 
> > 
> > I had been using lttng in my program but removed it to ensure it wasn't
> > causing the problem.
> > 
> > I have tried running the program using gdb but the calls to initialise
> lttng occur
> > before main() is called and so I cannot add a break point to see what is
> > happening.
> > 
> > 
> > thanks
> > Paul
> > _______________________________________________
> > ceph-users mailing list
> > ceph-users at lists.ceph.com
> > http://lists.ceph.com/listinfo.cgi/ceph-users-ceph.com
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> ceph-users mailing list
> ceph-users at lists.ceph.com
> http://lists.ceph.com/listinfo.cgi/ceph-users-ceph.com
> 


More information about the ceph-users mailing list