[ceph-users] 10.2.10: "default" zonegroup in custom root pool not found

Casey Bodley cbodley at redhat.com
Wed Nov 15 09:48:01 PST 2017



On 11/15/2017 12:11 AM, Richard Chan wrote:
> After creating a non-default root pool
> rgw_realm_root_pool = gold.rgw.root
> rgw_zonegroup_root_pool = gold.rgw.root
> rgw_period_root_pool = gold.rgw.root
> rgw_zone_root_pool = gold.rgw.root
> rgw_region = gold.rgw.root

You probably meant to set rgw_region_root_pool for that last line. As it 
is, this is triggering some compatibility code that sets 'rgw_zonegroup 
= rgw_region' when a region is given but zonegroup is not.

>
> radosgw-admin realm create --rgw-realm gold --default
> radosgw-admin zonegroup create --rgw-zonegroup=us  --default --master 
> --endpoints http://rgw:7480
>
> The "default" is not respected anymore:
>
>
> radosgw-admin period update --commit
> 2017-11-15 04:50:42.400404 7f694dd4e9c0  0 failed reading zonegroup 
> info: ret -2 (2) No such file or directory
> couldn't init storage provider
>
>
> I require --rgw-zonegroup=us on command line or /etc/ceph/ceph.conf
>
> This seems to be regression.
>
>
>
>
> -- 
> Richard Chan
>
>
>
> _______________________________________________
> ceph-users mailing list
> ceph-users at lists.ceph.com
> http://lists.ceph.com/listinfo.cgi/ceph-users-ceph.com

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ceph.com/pipermail/ceph-users-ceph.com/attachments/20171115/31ea639b/attachment.html>


More information about the ceph-users mailing list