[ceph-users] MDSs still core dumping

Sergey Malinin hell at newmail.com
Tue Oct 9 05:53:02 PDT 2018


scan_links has finished and now I'm able to start MDS with a bunch of 'failed to open ino' and 'bad backtrace' log entries, but at least MDS no longer segfaults and I can mount the fs.


> On 9.10.2018, at 02:22, Sergey Malinin <hell at newmail.com> wrote:
> 
> I was able to start MDS 13.2.1 when I had imported journal, ran recover_dentries, reset journal, reset session table, and did ceph fs reset.
> However, I got about 1000 errors in log like bad backtrace, loaded dup inode, etc. and it eventually failed on assert(stray_in->inode.nlink >= 1) right after becoming 'active'.
> I'm doing scan_links to give it another try.
> 
> 
>> On 8.10.2018, at 23:43, Alfredo Daniel Rezinovsky <alfrenovsky at gmail.com <mailto:alfrenovsky at gmail.com>> wrote:
>> 
>> 
>> 
>> On 08/10/18 17:41, Sergey Malinin wrote:
>>> 
>>>> On 8.10.2018, at 23:23, Alfredo Daniel Rezinovsky <alfrenovsky at gmail.com <mailto:alfrenovsky at gmail.com>> wrote:
>>>> 
>>>> I need the data, even if it's read only.
>>> 
>>> After full data scan you should have been able to boot mds 13.2.2 and mount the fs.
>> The problem started with the upgrade to 13.2.2. I downgraded to 13.2.1 and Yan Zhen told.
>> 
>> mds reports problems with the journals, and even reseting the journals MDS wont start.
> 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ceph.com/pipermail/ceph-users-ceph.com/attachments/20181009/ad1cccee/attachment.html>


More information about the ceph-users mailing list