[ceph-users] add monitors - not working

Steven Vacaroaia stef97 at gmail.com
Wed Oct 31 09:48:41 PDT 2018


On the monitor that works I noticed this

mon.mon01 at 0(leader) e1 handle_probe ignoring fsid
d01a0b47-fef0-4ce8-9b8d-80be58861053 != 8e7922c9-8d3b-4a04-9a8a-e0b0934162df

Where is that fsid ( 8e7922 ....) coming from ?

Steven

On Wed, 31 Oct 2018 at 12:45, Steven Vacaroaia <stef97 at gmail.com> wrote:

> Hi,
>
> I've added 2 more monitors to my cluster but they are not joining the
> cluster
> service is up, ceph.conf is the same ,
> what am I missing ??
>
> ceph-deploy install
> ceph-deploy mon create
> ceph-deploy add
>
> I then manually change ceph.conf to contain the following
> Then I push it to all cluster membres
>
> mon_initial_members = mon01, mon02, mon03
> mon_host = 10.10.35.20, 10.10.35.21, 10.10.35.22
>
> log excerpts ( fsid is the correct one)
>
>  mon.mon02 does not exist in monmap, will attempt to join an existing
> cluster
> 2018-10-31 12:44:19.984 7fe83372c140  0 using public_addr 10.10.35.21:0/0
> -> 10.10.35.21:6789/0
> 2018-10-31 12:44:19.985 7fe83372c140  0 starting mon.mon02 rank -1 at
> public addr 10.10.35.21:6789/0 at bind addr 10.10.35.21:6789/0 mon_data
> /var/lib/ceph/mon/ceph-mon02 fsid d01a0b47-fef0-4ce8-9b8d-80be58861053
> 2018-10-31 12:44:19.985 7fe83372c140  0 starting mon.mon02 rank -1 at
> 10.10.35.21:6789/0 mon_data /var/lib/ceph/mon/ceph-mon02 fsid
> d01a0b47-fef0-4ce8-9b8d-80be58861053
> 2018-10-31 12:44:19.988 7fe83372c140  0 mon.mon02 at -1(probing) e0  my rank
> is now 0 (was -1)
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ceph.com/pipermail/ceph-users-ceph.com/attachments/20181031/e21461c3/attachment.html>


More information about the ceph-users mailing list